Online Ders için Tanışma Oyunları

  Online Ders için Tanışma Oyunları


1) Guess Game 1


Öğretmen öğrenci yaş grubuna göre kendiyle ilgili karışık bilgiler hazırlar. İlkokul öğrencileri ise ad - soyad- yaş ve memleket iken ortaokul öğrencileri ile like / dislike olabilir. Lise ve yetiskinler için en sevilen yemek ve ya özel günler bile eklenebilir. 


2) Guess Game 2


Özellikle ilkokul grubu için adınızı ve soyadınızı karışık harflerle yazabilirsiniz. Ortaokul ve Lise için daha fazla oyun hazırlayabilirsiniz.


3) Caricature


Klasik My name is Tuğba, demek yerine Bitmoji ya da Mirror Emoji uygulamalarından kendi karikatürünüzi hazırlayıp, bunu Chatter Kids Pix ile konusturabilirsiniz.



Chatter Pix Kid


Bu bir resim ve nesne konuşturma aracıdır.  Herhangi bir resmin veya nesnenin resmini bu programla çekip, ağız çiziyorsunuz ve ses kaydı yapıyorsunuz. Resim ve nesne konuşuyor. Bunu çocuğunuzun yaptığı bir resmi canlandırmak ya da bir oyuncağı konuşturmak için kullanabilirsiniz.
Nasıl kullandım? 


Mirror

Bir Karikatür Programıdır. Kendinizin ve çocuğunuzun karikatürlerini anında oluşturabilirsiniz. Değişik durumlara göre karikatürler var. Ücretli ve ücretsiz seçenekler mevcuttur.


Nasıl Kullandım?
Kendi Karikatürüm


 

 

4) Spin the Wheel


Spin the Wheel uygulaması ile online bir çarka öğrencilerin isimlerini ya da numaralarını yazabilirsiniz. Web 2.0 araçları ile iyi değilim diyorsaniz kura ile öğrenci seçebilirsiniz.



5) Match Game


Öğrencileri ikili eşleştirip, birbirlerini tanıttırabilirsiniz.





Eğlenceli Ödevler

 1) Ödev olarak bitmoji ya da Mirror emojiden karikatür isteyebilirsiniz. Bunlari Chatter kids pix ile konusturabilirler. Aynı şekilde kendilerini de çizebilirler.

2) Voice tooner ile ses değistirerek kendilerini tanıtabilirler.

3) Facebook profili gibi bir profil çizdirip bir sonraki ders anlattırabilirsiniz


6)Voice Tooner

Bu da bir ses değiştirme aracıdır , yalnız kendi  görüntüsü de vardır. 
Çocuklar ve siz bir çok karaktere dönüşebilirsiniz. Uyuyan mikrofona tıklayarak onu uyandırıp, ses kaydı yapacaksınız. Sonra da bir karaktere dönüşeceksiniz.


Nasıl Kullandım?

Yorumlar

Yorum Gönder