Youth Exchane / Gençlik Projesi 105 Nedir?


Youth Exchane / Gençlik Projesi 105 Nedir?





Her yıl 3 kere başvurusu olan derneklerin, okulların, devletin gençlik birimlerinin, kısaca gençlik için çalışan herkesin katılacağı projelerdir. En az 2 ülke arasında olacaktır. Bir apv ve bir ana hareketlilik olmak üzere 2 hareketliliği vardır. Genelde proje ve apv koordinatör ülkede gerçekleşir. Yalnız koordinatör ülke kendi ulusal ajansına başka ülkede olması konusunda açıklama yaparsa, kabul gördüğü durumlar var.

Örnek projeler :

Discovering rural handicrafts

https://youtu.be/tZb5jf4rTkU

Let's play tolerance



Başvuru tarihi; Yılda 3 kere başvuru yapabilirsiniz. Şubat , Mayıs, Ekim.

Konuları; Gençliği ilgilendiren tüm konular olabilir. En popüler konular; Kültür, Hoşgörü, El sanatları, Tarih, Çevre ve Sanat.
 
Katılımcı sayısı; 2 ile 10 ülke arası.
En az 16 en fazla 60 kişi bulunur.
Bir ülkeden liderler hariç en az 4 katılımcı olmalıdır.

Yaş aralığı; Katılımcı yaş aralığı 13-30 olmalıdır.

Apv; Advanced Planning Visit
Hazırlık toplantısı
Kabul edilmiş projenin ana toplantısı yapılmadan önce proje liderlerinin bir araya gelip toplantıyı şekillendirdikleri ön hazırlık toplantısı.

Aktiviteler;  Bir gençlik projesi 5 ile 21 gün arası olabilir. İdeali 5 gün çalışma 2 gün yol şeklinde olanı çünkü eğer okul zamanı ise öğrenciler okuldan geri kalabiliyorlar. Proje içinde mutlaka, her gün ısınma aktiviteleri, ilk gün tanışma aktivitesi , ilk gün hoş geldin etkinliği , tüm ülkelerin kültürel geceleri, bir gün gezi ve proje etkinlikler olmak zorunda. Ayrıca öğrencilerin birbirleri ile iletişim kurabilmesi için boş zamanları olmalı.
Projenin en son ortak bir çıktısı olmak zorunda. Bu bir sergi, bir sokak, bir tiyatro ya da bir dans gösterisi olabilir.

Örnek ortak çıktı :



Kalacak Yer; Gençlik projeleri için gençlik merkezleri , öğretmen evleri ve 3 yıldızlı oteller uygun. Hem bütçesi düşük olduğu için çok lüks konaklama yerleri seçilemez , hem de öğrenciler için sosyal alanlar olmalı. Gençlik merkezleri idealdir. Aynı zamanda bir toplantı salonu yapılacak aktiviteler için olanak sağlar.

Kültürel geceler ; Projenin en güzel ve en keyifli etkinliklerindendir. Her ülkenin bir gecesi olabilir ya da ülke sayısına göre iki ya da üç ülke bir arada olabilir. Her ülke bir sunumla kendini tanıtabilir, yöresel kostümler giyebilir, yöresel halk danslarını sergileyebilir ve tadımlık yiyecekler sergileyebilir. Ben çok önemsiyorum çünkü ülkemizin tanıtımı çok önemli. O yüzden ülkemizden bir çok yiyecek , broşür ve poster götürüp, ülkemizi en iyi şekilde tanıtmaya çalışıyorum.

Örnek kültürel gece :
https://youtu.be/nBk8cxnknBQ




Bütçe; Her bir öğrenci için günlük 33 Euro'dur.

Proje süresi ; 3ay ile 2 yıl arası değişebilir.

Yorumlar

  1. maşallah hocam çok güzel

    YanıtlaSil
  2. Ve tic ve ücretleri üzerinde bulunan Adalar ve ücretleri ve iletişim teknolojileri

    YanıtlaSil
  3. Ewt ewt çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
  4. +1 leyin yukarıda görünsün

    YanıtlaSil
  5. Hocam geçen gün verdiğiniz formül çok işe yaradı

    YanıtlaSil
  6. hocam çok iyi düşünmüşsünüz

    YanıtlaSil
  7. Hocam diğerleride çok güzel olmuş elinize sağlık

    YanıtlaSil

Yorum Gönder