İtalya - Venedik - Padova - Verona - Bologna


İtalya - Venedik - Padova - Verona - Bologna




 
Etwinning platformu online okul ağıdır. Etwinning platformunda yaptığımız bir proje ile Avrupa kalite etiketi kazandık ayrıca Erasmusun 30 yılı münasebetiyle hediye edilen move2learn learn2move programını kazandık. Ortağımız Venedik'te yaşadığı için orayı tercih ettik. Gezimize 10 öğrenci 4 öğretmen olarak katıldık. Bu gezimizde İtalya'nın kuzeyini gezdik. Padova ,Verona ve Bologna'ya  1'er gün ayırdık. Venedik' i 3 gün gez gez bitiremedik. Ayrıca ortak okulumuzu ziyaret edip, tüm Venedik'i bereaber gezdik.




İtalya bloğumuzu okumadan önce Youtube videomuzu izleyebilirsiniz ;
Youtube : https://youtu.be/gjibWr7kL5U




Para Birimi : Euro
Nüfus: 60 milyon
Dil : İtalyanca
Millet: İtalyan
Bayrak :


Venedik
Atatürk havalimanında Venedik uçağına doğru giderken , dünyanın her tarafına giden uçakları arasından geçtik. Öğrencilerim ve diğer öğretmen arkadaşlarım nereye gitmek istersin sorusuna benim tek cevabım vardı; Venedik! Hep dinlediğimiz, duyduğumuz dünyanın en ünlü şehirlerinden biri.
Venedik'te Marco Polo havalimanına indik. Denizcilikle ünlü bir şehrin de havalimanının adını Marco Polo gibi ünlü bir denizciden alması kadar doğal bir durum olamaz. Bu arada biz Venedik'in sadece merkezini ve sular üstünde olan kısmını biliyoruz, halbuki Venedik'in kara kısmı da var.
Venedik gerçekten sular üstünde bir şehir. Tek özelliği sular üstünde olması değil , aynı zamanda tarihi olduğu gibi muhafaza etmesi. Bir dip not , ben Venedik'te sadece kayıklarla ulaşım sağlanıyor sanıyordum, öyle değilmiş ,her yer labirent gibi sokaklar ve yürüyebiliyorsunuz.
Venedik aynı zamanda müzeleriyle, sanat galerileriyle ve tarihi eserleriyle de ünlü.





Venedik'te gezilecek yerler ;

Dodge Palace : Türkçeye çevrilişi Dük Sarayı olan saray, devasa büyüklükte ve lükste. Devasa meydanı , devasa odaları olan saray yüzyıllarca Venedik'in yöneticilerine ev sahipliği yapmış. Gezerken duvarda devasa resimlerde bir anda yeniçerileri görebilirsiniz. Şoku atlattıktan sonra fark ediyorsunuz ki, bu resimler Preveze deniz Savaşı'ndan.

https://youtu.be/H_IBSGrNJ00



Galeria Dell'academia : Harika bir galeri. Saatlerinizi burada haracayabilirsiniz. Yanınızda sanat tarihi bilen biri olursa daha anlamlanır. Her ayın ilk pazar günü ücretsiz.


https://youtu.be/-nkrH_4mkfw




San Marco Meydanı : Devasa Venedik meydanı. Tabi ki deniz kenarında. Çok yağmur yağdığında sular altında kalan meydanın etrafı tarihi yapılarla çevrili. Venedik'e saygı çerçevesinde bu meydanda ve diğer sokaklarda yemek yemek yasak!
San Marco Bazilikası  : Bu bazilikaya girince ayrı bir şok yaşayacaksınız. Çünkü size tanıdık gelecek. Bu bazilika Aya Sofya'yı örnek alarak yapılmış.



Rialto Köprüsü: Eskiden ticaretin merkezi olan Rialto köprüsü, şuan hala Venedik'in en ünlü köprülerinden biri. İçinde varlığını koruyan bir çok mağaza var.
Mestre 

 Mestre Venedik'in kara kısmında kalan bir ilçesi. Mestre 'de yaşayan insanların Mestre'de hiç bir şey yok demelerine rağmen, tarih dolu bir ilçe. Saat kulesi, tarihi belediye binası görülmeye değer. Biz Venedik içinde kalmaktansa Mestre'de kalmayı tercih ettik. Çoğu turist ucuz olduğundan bizim gibi tercih ediyormuş. Ayrıca Mestre'de tren istasyonu olduğundan istediğimiz şehre oldukça kolay gidebildik. Mestre Venedik'e otobüsle 15 dakika ve sürekli otobüs var.



Padova 

Venedik'e trenle 1 saat uzaklıkta olan bir Kuzey İtalya  şehri. Çok küçük bir şehir olmasına rağmen ben çok sevdim. Şehrin kocaman bir meydanı var.
Youtube videosu : https://youtu.be/AuCbofHtc5w



Prato Della Valle : Büyük bir park içinden akarsu geçiyor. Dinlenmek ve doğanın tadını çıkarmak için harika bir mekan.
Padua Saint Antony Bazilikası : Roman Katolik kilisedir ve her yıl hacılar tarafından ziyaret edilmektedir.
Palazzo della Ragione : Orta çağdan kalma tribünlerdir.



Verona 

Verona Shakespeare in hikâyelerinde sık sık yer alan şehir. Verona aşıklar şehri. Tabi ki gezilecek yerlerin liste başı Juliet'in evi.

Verona'da gezilecek yerler ;

Juliet'in evi : Juliet'in ailesinin yaşadığı evin müzeye çevrilmiş halidir. Tarihi bir ev olup içinde Romeo& Juliet eserine bir çok atıf vardır. Turistler arası çok popülerdir.
Erbe meydanı : Verona'nın merkezidir.
San Zeno Bazilikasi : Romeo ve Juliet'in evlendiği kilise olduğuna inanılmaktadır.
Verona Arenası : Milattan sonra 1. Yüzyılda inşa edilen arena hala aktif olarak kullanılabilmektedir.

https://youtu.be/WyeMit9-iyQ


Adige River : Verona şehrinin içinden geçen nehirdir.

https://youtu.be/eRmTvgvUrDY



Bologna 

Bologna tamamı tarihi binalardan oluşan devasa bir şehir. Şehrin en yüksek yerine  çıkıp baktığınızda sadece tarihi binaları görüyorsunuz ve tarihi binalarda hayat devam ediyor. İtalya'nın güzelliği bu, tarih içinde yaşıyorlar. Devasa bir meydanı var . Meydan adete müzikal bir şov.

Bologna'ya gezilecek yerler ;

Saint Petronio Bazilikası : Bologna şehrinin kurucusu Saint Petronio adını taşıyan kilise şehrin en önemli kiliselerinden biridir.
Asinelli kuleleri : İki adet kuleden oluşur. Biri uzun biri kısadır. Kısa olan 498 basamaktan oluşur. Bu kuleye çıkmak için biletini meydandaki turizm bürosundan alırsınız ve randevu ile girersiniz. Bilet alırken anlamdıramadım. Gidince biletim olmasa kesin vazgeçerdim ayrıca randevu sistemi olmak zorunda çünkü merdivenlerden ancak tek kişi geçebilir ve 498 basamağı çıkmak kolay bor iş değil. Yukarı çıkınca Bologna manzarası herşeye değiyor.
Neptün Çeşmesi: Bologna şehrinin merkezinde bulunan "Piazza Nettuno" meydanında bulunan anıtsal bir fiskiyeli havuz ve havuzun içinde bulunan büyük bronzdan Neptun ve iki çift diğer dörder bronz heykellerden oluşur.




İtalya ile İlgili Tavsiyeler

  • Şehirler arası toplu taşıma için Flixbus ya da tren kullanın fiyat olarak çok uygun!
  • Evde yemek yemeyi tercih edin ya da alıp eve gelin, restoranda bir de servis ücreti ödersiniz.
  • Müzelerin indirimli günlerini seçin , Venedik'te her ayın ilk pazarı ücretsiz.
  • Yanınızda öğretmen ya da öğrenci olduğunuzu gösteren bir İngilizce belge olsun, müzelerden indirim alabilirsiniz.
  • Muhakkak resim galerisi gezin, ücretsiz olanları var.
  • Şehir kurallarına dikkat edin mesela Venedik'te dışarda yemek yemek yasak!
  • Şehir merkezlerinde ücretsiz kablosuz internet var, internet sıkıntısı çekmezsiniz.







Yorumlar

Yorum Gönder