Can Dostlar


CAN DOSTLAR 



Fragman : 



Yönetmenliğini Tuğçe Soysop'un üstlendiği Güldür Güldür Show'un oyuncularının oynadığı 2. film.  Yönetmenin de aynı oldu ilk filmleri bizim köyün şarkısı olan ekip ilk filmde olduğu gibi yine başarılı bir iş çıkarmış. Can dostlar filmi 18 Ocak 2019 cuma günü yani 2018-2019 eğitim öğretimin son günü çocuklara karne hediyesi olarak gösterime girdi.



Film bir Barış Manço şarkısı olan günaydın çocuklar şarkısı ile başlıyor. bu başlangıç bile filmin çok güzel olacağının kanıtı.
Film Ana tema olarak dostluğu ele almasının yanında spor, geri dönüşüm, manevi ve maddi sıkıntılar, insanları olduğu gibi kabullenme konularını da işlemiştir.



Filmin konusu,  sadece  bir parkta oynamak isteyen çocuklarla onların oynamasına izin vermeyen bir karakterin maceralarıdır.



Film türü komedi olarak geçmesine rağmen filmin özellikle 3 anında birkaç damla gözyaşı gözlerinizden süzülüyor.


Filmin çekimleri, kostümleri, kurgusu ve oyunculuğu hatasızdır.



Oyuncular Güldüy Güldüy ekibinin başarılı çocuk oyuncularıdır. Ben televizyon izlemeyen biri olarak bu çocukların bu kadar başarılı olduklarını bu film ile keşfettim. Özellikle filmdeki Cem karakteri Berat Efe Parlak geleceğin parlayan yıldızı olabilir.  Filmin başlangıcındaki ayna karşısındaki monolog ve rol yapma becerisi çok başarılıydı. Tabi ki başroldeki Kötü Kazım karakterindeki Selim Bayraktar hem kötü hem iyi yönleri olan bir karakteri bile büyük ustalıkla canlandırmıştır.



Filmdeki karakterler çok orijinal hem gerçek hayatta karşımıza çıkabilecek kadar doğal hem de bu insanların hepsi bir mahallede nasıl toplanır yorumuna değecek kadar sıra dışıydılar.



Filmde bir çok subliminal mesaj verilmiştir. Kitap okumanın önemi, teknoloji bağımlılığı , ilgisiz anne babalar, sevgi yoksunluğu, geçim sıkıntısı...



Filmin son sahnesinde
Bu alandaki oyuncaklar geri dönüştürülen materyallerden yapılmıştır notuyla son noktayı koyuyor.

Filmin şarkısı :


Film bir Barış Manço şarkısı olan Günaydın çocuklar ile başlayıp , günaydın çocuklar ile bitiyor.


Yayında ve yapımda emeği geçen herkesin ellerine sağlık.
Lütfen bu filmi çocuklarınızla birlikte izleyiniz.





Yorumlar