Müslüm




Müslüm filmi bir biyografi.
Müslüm Gürses'in gerçek yaşam öyküsü . Yalnız belgeselle karıştırılmamalıdır.



Uzun zamandır izlediğim en güzel Türk filmi ve bu eleştiri yazısını okurken, olumsuz hiç bir eleştiri bulamayacaksınız çünkü filmde tek bir eksiklik yok !



Filmin çekimleri harika, 3 boyutlu hissi veriyor. Müzikler harika. Müslüm Gürses'in seslendirdiği şarkıları, Timuçin Esen kendi yorumuyla seslendiriyor. Bu da bu çalışmanın bir film olduğunu , belgesel olmadığını bize kanıtlıyor.



Filmin tüm kostümleri harika. Hepsi çağına ve gerçeğe uygun. Sanki film değil de gerçek görüntü gibi. Kaza sahnesi çok başarılı. Size o anı yaşatıyor.
Film fragmanın çok çok ötesinde. Fragman iyi bir film olacak imajı çizmesine rağmen film için çok basit kalıyor.
Timuçin Esen oyunculuğu zirvede yerini aldı bu filmde. Sanki gerçek Müslüm Gürses'i izledik. Müslüm Gürses için çocukluk ve gençlik seçimleri de en az Timuçin Esen kadar başarılı.
Filmde her ayrıntıya dikkat edilmiş.


Filmin yönetmeni Ketche ve Can Ulkay. Can Ulkay Ayla filminin yönetmeni. Çok fazla söze gerek kalmıyor. Ayla çok başarılı bir filmdi ki itiraf etmem gerekirse Müslüm' ü daha çok beğendim.
Senaryo Hakan Günday ve Gürkan Özçifçi.


Filmde Flashback sahneleri ( geriye dönüp geri gelen sahneler) çok iyiydi. Doğru yerde , doğru zamandaydı.
Filmde Müslüm'ün hayatından kesitlere güzel atıflar yapılmıştı. Renkler, sözler duygular kullanılmıştır.


Filmde yine adı unutulan bir öğretmen görüyoruz. Limoncu Ali , Müslüm'ün elinden tutan insan
 Ve muhteşem oyuncu Erkan Can canlandırması ise muhteşem bir seçim olmuş. Müslüm Gürses'in şarkı söylerken o şarkıyı yaşamasını ona öğütleyen hocası Limoncu Ali'dir.

Filmde en çok vurgu yapılan yer ;
"Hiç çocuğu olmadı ama milyonların babası oldu" cümlesidir.
Çok doğru bir cümle ve babalığı devam ediyor.

Filmde ikinci atıf yapılan kişi ise Yunus emre "Divan" kitabıdır.


Filmde en çan alıcı resim, bu resim gerçeğin canlandırması. Film bittiğinde lutfen bekleyin ve gercek resimlerle , Muhterem Nur'un roportajini dinleyin !

Özeleştiri ; Hiç bir insanın hiç bir insanı onun hayatını bilmeden eleştirmeye hakkı yok. Bu filmden sonra Müslüm Gürses'e sevgim saygım arttı. İyi insan olmayı ondan öğrenmemiz gerek.

Son sözüm , izleyin ,izlettirin!!!

Fragman ;



Yorumlar