Games of Tuuba 2

Games of Tuuba 2




Konu : Ülkeler ve Milletler
Oyun adı: Flag Activity
Her öğrenci istediği bir ülkenin bayrağını evde çizer getirir. Tüm öğrenciler müzikle beraber serbest dolaşır. Müzik durduğunda en yakın arkadaşıyla eş olur. Birbirlerini ülkelerini ve milletlerini sorarlar ellerindeki bayrağa göre cevap verirler.
Örnek video : https://youtu.be/eUSqSu_TeH0


Konu : Rakamlar
Oyun Adı :  Tombala
Gerçek Tombala oyunu ile öğrenciler rakamları tekrar etmiş oluyorlar. Öğretmen çeken olur, öğrenciler oynar.


Konu : Sıfatlar
Oyun Adı : Emoji Game
Her öğrenciden evde öğrendiğimiz sıfatlardan biri ile ilgili bir Emoji yapması istenir. Önce öğretmen hangi sıfatı söylerse o emojiler ayağa kalkar. Böylelikle diğer Öğrenciler farklı sıfatlar görür. Sonra aynı sıfatların yan yana gelmesi istenebilir. Ya da zıt anlamlılar eşleşebilir. Her Grup muhakkak sıfatını sesli bir şekilde dile getirir.
Örnek video : https://youtu.be/kuHdGygvJCQ




Konu : Saatler

Oyun Adı: What time is it Activity
Her öğrenci avucunun içine bir saat yazar. Müzikle serbest yürümeye başlar. Müzik durduğunda en yakınındaki arkadaşıyla eş olur.  Birbirlerine avuçlarındaki saati sorarlar ve cevap verirler.
Örnek video : https://youtu.be/WhvCkapvqK0  





Konu : Introduce yourself or Daily Routine
Oyun adı : Television Channel
Sahneye ya da tahtaya 5 öğrenci alınır. her öğrenci önceden kendini tanıtmak için olsun ya da günlük aktiviteler için bir konuşma hazırlamalıdır. Tahtadaki 5 öğrenci numaralarını öğrenip arkalarını dönerler. Öğrencilerden biri seyirci olur eline kumanda alır. Hangi numarayı söylerse o öğrenci dönüp konuşmasını televizyon kanalı gibi anlatır.
Örnek video : https://youtu.be/BfaR41VY_zA



Konu : Rakamlar
Oyun Adı : Magical numbers
Her öğrencinin  bir rakamı olur. Müzik çalar müzik durduğunda her öğrenci En yakınındaki ile tanışır. Bu tanışma;" Hello my name is one, Hello my name is two ."  şeklindedir. Bunu dedikleri an öğrenciler rakamları değiştirmiş olur. Kendi rakamına ulaşan öğrenci oturur.
Örnek video : https://youtu.be/dS49fCZT8zg


Konu : Rakamlar
Oyun Adı : Hello, My name is one
Öğrenciler yuvarlak olur. İlk başlayan ,one diyerek başlar. Gelir bir arkadaşının elini sıkarak :" Hello, my name is One ." Der . Elini sıktığı Two diyecek. Böylelikle sayacaklar. İstenirse twenty , thirty diyerek etkinlik yapılabilir.
Örnek video : https://youtu.be/8mlfbnj3suE  



Konu : Body Parts
Oyun Adı :Vücudumuz oyunu
Konu vücudumuzun parçalarını öğrendikten sonra oynanır. Öğrenciler daire şeklinde oturur.  Her öğrenci adını yazar ve bir kağıda çerçeve çizer. Sonra bir ilerler. Öğretmen İngilizce komut verir :" Draw two eyes, draw two ears, draw hairs. Her öğrencinin bir parçasını değişik bir öğrenci çizer.


Konu: All subjects
Oyun adı : Speed dates
Öğrenciler iki gruba ayrılıyor ve iki çember şeklinde oturuyorlar. Öğrenciler eşleri ile yüz yüze bakarak oturuyor. Her öğrenci soru soruyor. Bu sorular için bir harita belirleyebiliriz. Mesela ; 1 What is your name?, 2 How are you? 3 How old are you? .


Konu : Like
Oyun Adı : Hot chairs
Öğrenciler yuvarlak oturur. Bir öğrenci ortada kalır ve I like .... der. Onu seven herkes yer değiştirir. Ortada kalan ,tekrar cümle kurar.



Konu : Present Continuous Tense
Oyun Adı : Where and when Boxes
Öğretmen iki kutu hazırlar. Kutulara where ve when yazar. Her öğrenci bir place ve bir time yazıp ,kutulara atar.  İki kisi kalkar, biri sorar biri cevaplar, soran önce "What are you doing ? diye sorar. Karşıdaki rastgele cevap verir. Sonra karşıdaki "When ?" Diye sorar, cevap veren kutudan çeker , söyler, soran "Where?" Der, cevap veren kutudan çeker söyler. Ortaya çok komik cevaplar çıkar.
Örneğin ;
A: What are you doing?
B: I am sleeping.
A: Where ?
B : On the tree.
A : When?
B: Tomorrow.


Konu : İntroduce yourself - Alphabet
Oyun Adı: Name Bingo - İsim Bulmacası
Herkes göğsüne bir bant yapıştırır ve isminde kaç harf varsa o kadar boşluk bırakır. Tek tek "What is your name? " diye sorar. Aynı harfi olan insanlar o ismi birbirinin göğsüne yazar, ismini bitiren oturur.

Yorumlar