Viyana - Avusturya

Viyana - Avusturya





Atalarımızın kapısına kadar dayandığı Viyana! Avusturya'nın başkenti Viyana! Savaşlar yaşamış, Nazi kampları görmüş Viyana!

Resmi Dili : Almanca

Saat Dilimi : Gtm + 2 'i kullanan Viyana Türkiye saatinden bir saat geridir.


Coğrafi Konum : Viyana Avrupa'nın ortasında yer almaktadır. Viyana bir geçiş noktasıdır. Polonya'nın, Çek cumhuriyetinin, Slovakya'nın ortasında yer almaktadır.
Viyana 23 bölgeden oluşmaktadır. Bu bölgelere Birinci Viyana, ikinci Viyana gibi isimler verilmektedir. Birinci Viyana asıl Viyana'dır. Tarihi Viyana'dır. Viyana'ya yaşayan halk çiçek gibi diyor çünkü birinci Viyana ortada , diğer bölgeler etrafını çiçek gibi sarmış.
Viyana'yı boydan boya Tuna nehri geçmektedir.


Ekonomik Durum : Ülke para birimi olarak Euro kullanmaktadır. Asgari ücret ve emekli maaşı 1300 Euro'dur. Yalnız ev kiraları 600 Euro civarıdır. Çalışmayan vatandaşlara aylık 1000 Euro civarı bir maaş ödenmektedir. Yani çalışmazsanız bile devlet size bakmaktadır yalnız bu para ancak sizin kiranız, doğal gaz, elektrik ve telefon paranıza gitmektedir.
Buraya yaşayan halk devlete vergi devleti adını veriyor. Brüt maaşlarına Brütto ,net maaşlarına netto diyorlar, net ile brüt maaşları arasında neredeyse bir maaş fark var.


Turistik Yerler :
Tuna Nehri : Şehir Tuna nehrinin üzerine kurulmuş bir şehirdir. Tuna nehrinin kolları her yerde mevcuttur. Nehrin etrafı çok canlıdır. Kafeler ve gezilecek alanlar mevcuttur.




Aziz Stefan Katedral : Şehirin merkezinde yer alan kilise 1147 yılında inşa edilmiştir.



Graben caddesi ve Veba sütünü : Şehrin merkezinde yer alan bu sütun, şehrin geçirdiği en büyük vebayı temsil etmektedir.




Prater & Dönme Dolap :  Tuna nehrinin kenarında yer alan devasa lunaparktır. Kendilerine göre Avrupa'nın en büyük lunaparkı ama ben emin olamadım.
Kärntner Caddesi : İstanbul İstiklal caddesi gibi bir caddedir. Şehrin merkezinde yer almaktadır. Birçok, kafe ,bar ve mağaza vardır.
Kahlenberg :  Şehrin biraz yukarısında yer alan bir manzara tepesidir.  Şehir ayaklarınızın altındadır.





Şehirde birçok saray ,kale ve müze mevcuttur. Ayrıca Mozart'ın evi de vardır.

Mimari Yapı : Şehirde iki tip mimari vardır. Bir belediye evleri denilen komünizm sistemini hatırlatan, balkonsuz hepsi birebir aynı olan evler bir de privat denilen daha lükse kaçan hepsi birbirinden farklı olan özel evler.









Hava durumu : Soğuk iklimli bir ülke Avusturya. Hatta kayak merkezleri ile ünlü. Eylül 15 te kalorifer yakıldığı zamanlar bile olmuş.


Nüfus : 8 milyon nüfusu var. Avusturya özellikle Viyana çok fazla göç alan bir ülke. Okulda 20 kişilik sınıfta sadece 3 ya da 4 öğrenci Alman, geri kalan öğrenciler göçle gelen öğrenciler. Göçle gelen milletler arasında Türkler başı çekmektedir, daha sonra Sırplar , Çeçenler ve Romenler vardır. Bugünlerde Suriyelilerin sayısı da giderek artmaktadır.

Ulaşım : Tren metro çok gelişmiştir. Şehir içinde insanların toplu taşımayı etkin kullanmaktadır. Komşu ülkelere giderken tren ve otobüs kullanılabilir. Flix Bus sistemi çok uygun fiyata gelmektedir.


Kurallar : Ülke kuralları katıdır.
Örneği çocuklar 130 cm e kadar araba koltuğuna oturmak zorundadır. Ara sokaklarda dahil radarlar mevcuttur.


Eğitim : Okuma-yazma  oranı çok yüksektir. (%98) Meslek okullarına çok önem verilmektedir. Meslek okullarının birçok bölümü vardır.


Şartlar : Burada yaşamak için Avusturya vatandaşı olmak ve çok iyi Almanca bilmek lazım.




Gezimizin Youtube videosu ;



Yorumlar