Games of Tuuba


Games of Tuuba



Konu: Directions
Oyun Adı : Direction Games - Gözler kapalı

Öğretmen sıralardan bir labirent oluşturur ve ucuna bir hedef koyar. Ebe olan öğrencinin gözünü bağlar, onun yardımcısı İngilizce tarif eder. Turn Right, Turn left kalıpları hayat bulmuş olur.
Örnek Video : https://youtu.be/XZDZMX0T_-A





Konu: Introduction, Present Continous Tense
Oyun Adı :Role Plays - Canlandırma Oyunları

Tanışma konusunda canlandırma yapılabilir. Ayrıca telefon konuşmalarında çok önerilir. Öğrenciler ikişerli eşleştirilip kendilerine uygun süreler verilir. Ayrıca öğrenciler yaratıcılıklarını kullandıklarında çok güzel işler çıkmaktadır.Dialoguelar da kullanılır.
Örnek Video :
https://youtu.be/hdPelAWOJZw





Konu: Daily Routines ve Present Continous
Oyun Adı :Action Games - Hareket oyunları

Daily Routines , Present Continous Tense konularında canlandırma yapılır. Bu konuların giriş kısmında sınıfa bu fiiller canlandırılarak gösterilir. Öğrenciler de hem  hareketlerle hem sözlerle tekrar ederler. Sanki bir bebeğin anadili öğrendiği gibi , öğrenciler duyar , görür.
Örnek Video :
https://youtu.be/vxpmLBm26Mw
https://youtu.be/mCqa-Rz9P48
https://youtu.be/30j6oyCol2M
https://youtu.be/_ZpvDSjt68o











Konu: Daily Routine ,  Action Verbs , Illness
Oyun Adı : Show and Guess- Göster ve Tahmin Et
Konu öğrenildikten sonra oynanılan bir oyundur.Daily Routine  ve Action Verbs öğrenilirken kullanılan yöntemdir. Öğrenciler çember olur Öğrencilerden biri lider olur ve ortaya geçer. Bir hareket yapar ve tüm öğrenciler tahmin etmeye çalışır.





Konu: Classroom Objects, Have got, Has got , There is / There are
Oyun Adı :Magical Bag-Sihirli Çanta
Hangi konuyu öğreteceksiniz çantanıza o konuyla ilgili gerçek nesne koyabilirsiniz. Bu kutu, çanta ya da poşet olabilir. Have got ,has got, classroom objects  ve there is there are da kullanılabilir.
Örnek Video :
https://youtu.be/RF4BK9W8IeY






Konu: Tüm Konular
Oyun Adı : Games with a ball- Toplu oyunlar
Oyun 1) Tüm soru ve cevaplar bu yöntemle yapılabilir. Öğretmen sınıfa elinde top ile girer. Direk soru sormak yerine top atar. Topu yakalayan öğrenci soruya cevap verir.
Oyun 2 ) Öğretmen önceden soru hazırlar. Sınıf iki gruba ayrılır. Her soruda iki öğrenci karşı karşıya gelir.Öğretmen soru sorar ,bilen öğrenci  ilgi alanına göre futbolda penaltı kullanabilir ya da basketbolda şut atabilir. Atarsa puan kazanır. En çok puanı kazanan grup kazanır.
Örnek Video :
https://youtu.be/UmoxZIUn_vs





Konu: Tüm Zamanlar
Oyun Adı :Making sentences
Tahtada karışık cümle vermek yerine, kelimeler kağıtlara yazılır, ya tahtaya asılır , ya da öğrencilerin eline verilir. Bu yöntem tenseler öğrenildiği zaman kullanılır. Bu oyun kullanılarak hikaye yazılabilir.



Konu: Prepositions
Oyun Adı :In, on ,under tekerlemesi
Prepositionsları vücut diliyle vermek en kolay ve en akılda kalıcı yöntemdir. Bu tekerlemeyle öğrenciler kolay bir şekilde Prepositions konusunu öğrenebilir.
Örnek Video :https://youtu.be/KROd2SN8eCI







Konu: Parts of the house ve Directions
Oyun Adı : Making Model

Bu konularda öğrenciler hayallerindeki evi ya da hayallerindeki şehri çizebilir. Bunların maketini hazırlayabilir. Bunlarla ilgili sunumlar yapabilir.

Örnek Video :







Konu: There is - There are - Have got - Has got - Classroom Objects - Fruits and Vegetables and Must Mustn't
Oyun Adı :Real Material - Gerçek Materyal
Öğretmen konusuna göre sınıfa gerçek materyal getirebilir. Bunu çeşitli oyunlara dönüştürebilir. Tüm konuyu gerçek materyal üzerinden anlatabilir. Tahmin et oyunu oynatabilir.

Örnek Video :






Konu Evaluation  ( Tüm konular - özellikle irregular
verbs )
Oyun Adı : Survivor
Oyun için parkur hazırlanır. Bu açık havada atlamalı zıplamalı olabilir, , ayakkabısız girilebilecek, halı olan bir mekan varsa minderlerle engeller yapılabilir, ya da sınıfta sandalyelerle veya sıralarla bir parkur hazırlanabilir. Sınıf gruplara ayrılır. Her grubun bir temsilcisi parkurun başına geçer. Öğretmen önceden hazırladığı soruları sırayla gruba sorar. Hangi grup soruyu doğru bilirse , o grubun temsilcisi bir hamle ilerleyebilir. Parkuru ilk tamamlayan  grup kazanır.

Örnek Video :






Konu : Evaluation ( Tüm konular - özellikle irregular verbs )
Oyun Adı : Quiz Show
Öğretmen quiz yapmak yerine öğrencileri gruplara ayırır. Önceden soru hazırlar. Bu soruları okuyabilir  ya da power point hazırlayıp ekrana yansıtabilir. Sınıfa sırayla sorar ve 10 saniye tutar. Bilen gruplar 10 ar puan alır.
Örnek Video : https://youtu.be/7cQeN7HSEfI

Yorumlar