Erasmus +


Erasmus + 





Bir çok ailemiz  Erasmus + projelerini duymuştur. Erasmus+ 2014-2010 yılları arasında Avrupa birliği tarafından desteklenen projelerinin tümünün adıdır. Türkiye temsilcisi Türk ulusal ajansıdır. (
www.ua.gov.tr

Sadece anne babaları ilgilendiren kısımları özet geçeceğim. Ayrıntılı bilgi için Ulusal ajans sayfasını takip ediniz.

BU PROJELERDEN KİMLER VER NASIL YARARLANABİLİR?
Bu programdan öğrenciler, öğretmenler ve gençlik çalışaları yararlanabilir.

BU PROJELER NELERDİR?
Erasmus + 'ın Key Action ( Ana hareket) şeklinde alt başlıkları vardır. Bunları Ka şeklinde kısaltacağız. 


Ka101 Öğretmen öğrenme hareketliliğidir. Öğrenci katılmaz.
Ka102 Meslek liseleri öğrenme hareketliliğidir. 
Ka105 Gençlik hareketliliği projesidir. 13-30 yaş arası herkes genç kabul edilir. Bir ya da iki tane gençlik lideri vardır . Gençlik liderinin yaşı önemli değildir. Gençlik projesini okullar, milli eğitim müdürlükleri ve dernekler yazabilir.

Ka229 Okul stratejik ortaklığıdır. Okullar proje yazarak Avrupa birliğinden ortaklarla anlaşırlar. Proje kabul olursa her okula hareketlilik söz konusudur. Bu hareketliliğe İdari personel, öğretmen, öğrenci ve okul personeli katılabilir.

Salto Youth ; Gençlik çalışanları ve gençler için kurs programıdır. https://www.salto-youth.net adresinden kurs programları yayınlanır ve başvurabilirsiniz. 

Etwinning ; Hareketlilik olmayan, okullar arası online işbirliği platformudur. Avrupa ülkeleri ile beraber Azerbaycan, Ukrayna, Gürcistan, Tunus, Moldova bu platformda yer almaktadır. 
Erasmus+ 35. yılına özel bir kereye mahsus olmak üzere Move2learn Learn2move adı altında okullara hareketlilik ödülü verildi.



Yorumlar