DEĞERLERİMİZLE DEĞERLİYİZ!!!

Değerlerimizle değerliyiz
Değer nedir? Değer doğru ve adaletli yaptığımız herşeydir. Değerlerimizi ailemizden öğreniriz ve görevimiz torunlarımıza aktarmaktır.
Peki değerlerimiz nelerdir? Aslında bu ülkemizin değerleri olup da bugünlerde unuttuklarimizdan başlamak  istiyorum. İlk değerimiz güven . Güvenle hayat başlar,  aileye güven, arkadaşlara güven, kendine güven derken bir bakarız hayatımız güven basamaklarından oluşmuş.


Bizim toplumumuzun en önemli değerlerinden biri sıcakkanlı olmak yani kolay iletişim kurabilmek. Bir merhabadır iletişimin başlangıcı. 
Kuran'ı Kerim'de bir ayette şöyle buyurmaktadır;
Size bir selâm verildiği zaman, ondan daha güzeliyle veya aynı selamla karşılık verin. Şüphesiz Allah her şeyin hesabını gereği gibi yapandır.
Aynı zamanda, "Güzel söz sadakadır,  tebessüm sadakadır. " demiş peygamberimiz (s.a.v)



Bizi biz yapan başka bir değerimiz vatan sevgisidir. Bakılmalı Çanakkaleye, bir metrekareye 6000 mermi düştüğü , dünyanın en kanlı savaşlarından biridir. Hadi 6000 e kadar sayalım  1 2 3 4 5 6 7 8 9......,saatlerimizi alır,  6000 mermi.



Peki noldu bize? Neyi unuttuk? Değerlerimizi hatırlamak için şöyle bir geriye baksak yeter, degerlerimizi hatırlamak için bir anneanne, babaanne , dede eli öpsek yeter. Değerlerimizle değerliyiz.  Hadi hepimiz kendimize ve hayata değer katılım.

Yorumlar