ÇOCUKLARDA EL AYAK HASTALIĞI

El ayak hastalığı



Saha önce hiç duymamıştık başımıza gelmeden önce, duyamazmışız çünkü ülkemizde yokmuş. Tabi ki Suriyelilerle  beraber gelen hastalıklardan biri ve maalesef gripten bile daha yaygın, daha bulaşıcı ve daha tehlikeli. Havadan, sudan, kumdan hatta hasta çocuğun oturdugu banktan bile bulaşıyor. Yani şuan Türkiye'de her cocuğun başına gelecek gibi görünüyor. Neye kızayım, kime isyan edeyim bilemedim.

El ayak hastalığı bir virüs. Yüksek ateşle ilk belirtileri başlıyor. Yüksek ateş derken gercekten yüksek, 39_40 derece . Sonra bu ilk ateş eşliğinde vücutta belirtileri başlıyor, kırmızı döküntüler. Su çiçeğine benziyor, ama su çiçeğinden küçük. El ve ayakta başladığı için adı halk arasında el ayak hastalığı. Tıp ado çok zor defalarca sordum öğrenemedim Biz de önce ateş yasadık sonra boyun, popo ve bez bölgesinde kızarıklıkları gördük. Biz bu hastalığı tanıyan şanslı kesimdendik çünkü hastalık bize Deniz Murat'ın süt kardeşinden geldi. Bulaşırken bu hastalık olduğunu bilmiyorduk, Tayga'yı ortakulak iltihabı diye oyalayıp, antibiyotik tedavisi baslattılar , sonuç çocuk iyileşmedi, kötüleşti.O yüzden bu hastalığı bilmek ve bilen doktora gitmek çok önemli. Bu konuda uzman Dr.Hasan Kılıç. Özel Mezitli Çocuk Dal Merkezinde. Hemen bu hastalığı tanıyıp, özel ilaçlar hazırlatıyor ve çocuğu hemen rahatlatıyor. Tavsiye ederim. Çok ilgililer.
Bu hastalığın seyri 2 gün ateş, 1 hafta döküntülerin iyileşmesi şeklinde devam ediyor. Umarım yaşamazsınız . Ayrıca büyüklere bulaşma ihtimali de var. Çünkü biz çocukluğumuzda bu hastalığı  yaşamadık.
Yazdıklarım, araştırdıklarım ve doktordan öğrendiklerim, daha detaylı bilgi için doktorunuza danışınız.

Yorumlar