İngilizce Dersleri İçin Tanışma Oyunları


İngilizce Dersleri İçin Tanışma Oyunları




Okulların açılması yaklaştı. Bir çok öğretmen arkadaşımın zihnini kurcalayan sorular var. Sınıflarımıza nasıl giriş yapmalıyız? Öğrencilerimizle nasıl tanışmalıyız?
Öğrencilerin isimlerini nasıl daha çabuk öğrenebiliriz?

Bunun  için bir çok eğlenceli yöntem var.
Ben İngilizce dersi için kullandığım yöntemleri paylaşacağım. Bu yöntemlerin bir kısmı bana ait iken bir kısmı özgün değildir. Yaratıcı drama atölyelerinden ve aldığım eğitimlerden derlediğim ve  İngilizce'ye uyarladığım birçok yöntem de mevcut.

Bu yöntemleri kullanırken lütfen "Lise öğrencileri ve yetişkinler oyun oynamaz!" diye bir ön yargıya kapılmayın! Oyunun yaşı yoktur.


Sınıfa Giriş Şarkıları
Warm-up Activity

Bu şarkılar okul öncesi eğitim, ilkokul ve ortaokul için tercih edilir.
Öğretmenin uyarladığı şarkılar olabileceği gibi youtube'da bir çok örneği vardır.
Ben en çok aşağıdaki şarkıyı kullanıyorum;

Hello,
How are you?
I am glad to see you.





"What is your name?" Dansı
"What is your name?" Dance

Bu oyun okul öncesinden, yetişkin  gruplara kadar  ,her yaş öğrenci  ile  oynanabilir.
Bu oyun için tüm öğrenciler çember olur. İkişerli eş olurlar ve eşler birbirlerine dönüp dururlar. Aynı anda 3 kere Hello , hello, hello derler, bu arada vücutlarına 3 kere vururlar. Kol kola girip What is your name ? diye sorarlar. Sonra My name is... İsimlerini söylerler ve Nice to meet you diyip arkalarını dönerler.
Örnek video; https://youtu.be/cYh63DqhNZs


Bu kişiyi Bul!

Bir kağıt hazırlanır. İçinde She loves dog. She is from Adana gibi 5 ya da 10 cümle yazılır! Öğrenciler İngilizce konuşarak bu kağıdı doldurur. Kağıt isim şehir kağıdı gibi olabilir.



Televizyonda Kendini Tanıtmak

Bir kartondan TV yapılır ya da hayali bir tv olur, öğrenciler içine geçer kendini tanıtır. Örnek videoda ülkeleri öğreniyorlar ama kendini tanıtma da eklenebilir.
Örnek video:


İsmin Baş Harfi İle Sıfat bulma
Finding An Adjective 

En klasik isim öğrenme oyunudur. Her öğrenci isminin baş harfi ile başlayan bir İngilizce sıfat bulur. Bu ilkokul ise herhangi bir İngilizce kelime olabilir. İlk öğrenci kendi sıfatını ve ismini söyler. Yanındaki kendisinden önce olanın ismi ve sıfatıyla başlar ve sonra kendininkini söyler. Her yeni gelen öğrenci ilk öğrenciden başlar. Sonuncu tüm sınıfı söyler. Eğer öğrencileriniz zorlanırsa , kendinden öncekini de söyleyebilir.

Numara Tahmin Etme
Guessing the Number

Öğretmen tahtaya kendi hayatında önemli 10 numara yazar. Öğrenci bunları tahmin eder. Ortaokul ve Lise için daha uygundur. İngilizce dersinde İngilizce şartı getirilmelidir. Ben bu oyunu tarih yazmayı öğretirken kullanıyorum, böylelikle ayları ve yılları tekrar etmiş oluyorlar.



Ben kimim? 
Who am I?

Her öğrenci bir kağıda kendi ile ilgili İngilizce 3 bilgi yazar. Öğretmen kağıtları toplar ve tek tek okur. Sınıf kim olduğunu bilmeye çalışır.


Hangisi yalan? 
Which one is a lie?

Her öğrenci kendi ile ilgi İngilizce 3 bilgi verir. Bu bilgilerin 2  si doğru ,1 i yanlıştır. Sınıf hangisinin yalan olduğunu tahmin etmeye çalışır?


Sınıf Profili hazırlama
Classroom Profile


İlkokula hazır format kullanılabilir,ortaokul ve lise için öğrencilerin yaratıcılığını kullanabileceği bir aktivite. Her öğrenci kendi profilini oluşturacak, oradaki İngilizce soruları cevaplayacak ve her öğrenci kendi profilini önce sınıfa sunacak sonra  ya dolabına, ya da panoya asacak.



İkişerli Eş Olma
Making Pair

Öğrenciler ikişerli eş olacak, Her öğrenci İngilizce konuşarak tanışacak ve A öğrencisi B öğrencisini,
B öğrencisi A öğrencisini tahtaya çıkıp İngilizce tanıtacak.




Örümcek Ağı
Spider Web

Öğretmen sınıfa bir yumak ip getirir. Tüm öğrenciler yuvarlak olur. Öğretmen bir öğrenciden başlar ve "What is your name?" diyerek yumağı atar. Öğrenci adını söyler, ve yumağın ucundan tutarak başkasına fırlatır, böylelikle yumak elden ele dolaşır ve ortada bir örümcek ağı oluşur. Ağ oluştuktan sonra, yumak tekrar aynı sıra ile geri sayılır, fakat yumak kimdeyse ona atanın adını Your name is diyerek söylemek zorundadır. Eğer öğrenciler ortaokul ya da lise öğrencisi ise "What is your favourite sport or food?" gibi sorunlarla oyun zenginleştirilebilir.




Daha fazla oyun için;

Yorumlar

Yorum Gönder